August 15-19, 2010, Chennai

ONE BILLION EYES
Indian Documentary Film Festival

Venue: Russian Cultural Centre
http://www.abillioneyes.in/

"Festivals" is our theme for the sixth edition of One Billion Eyes - Indian Documentary Film Festival.

In India everything is festive, from a family gathering for a meal to the entire 'tamasha' of government. This year we invite filmmakers to send us work they have done covering diverse and various aspects of this theme of festivals.

From harvest related agrarian festivals and those related to the cycles of the earth to melas, utsavs and 'Vizhas' held across the geography of our nation.

From religiously inspired festivals that mark site specific traditions and myths to festivals of empowerment, like the Koovagam/Aravani festival.

To celebrate alternate sexuality the festivals of pride week that goes national to festivals celebrating culture in all its multiple dimensions. It is time to celebrate...Bring them on!!

Ranvir Shah
Curator

ONE BILLION EYES 2010 - SCHEDULE
-
-
-
-
-
DATE
TIME
DETAILS
DIRECTOR
DURATION
-
-
-
-
-
16/8/10
6 - 8PM
JAHAJI MUSIC
SURABHI SHARMA
112 MINUTES
-
8 - 9PM
DISCUSSION BY TEJASWINI NIRANJANA & SURABHI SHARMA
-
-
-
-
-
-
-
17/8/10
6 - 7PM
IN SEARCH OF DURGA
AMITAVA ROY
59 MINUTES
-
7 - 7.30PM
THE HOLY DUELS OF HOLY MOHALLA
VANI SUBRAMNIAM
30 MINUTES
-
7.30 - 8PM
CITY STORIES
R.V.RAMANI
30 MINUTES
-
8 - 8.30PM
ALMORIANA
VASUDHA JOSHI
30 MINUTES
-
8.30 - 8.45PM
CALCUTTA PRIDE MARCH
TEJAL SHAH
12 MINUTES
-
8.45 - 9PM
MYLAPORE THERU
MOHAN DAS VADAKARA
14 MINUTES
-
-
-
-
-
18/8/10
5.30 - 6PM
THE KILLING FIELD
SANJOY ROY & MANOJ KUMAR
30 MINUTES
-
6 - 6.30PM
THE VOYEUR
R.V.RAMANI
20 MINUTES
-
6.30 - 7.30PM
A STORY OF A GODDESS AND THREE GODS
R VYDIANATHAN
60 MINUTES
-
7.30 - 9PM
LECTURE BY MITCHELL KARIM CRITES ON: THE AJMER 'URS: 798 YEARS OF CELEBRATION, PATRONAGE & RITUAL
-
-
-
-
-
-
-
19/8/10
6 - 8PM
KELAI DRAUPADA
S.SASHIKANTH
120 MINUTES
-
8 - 8.15PM
IS THIS HOW CRATERS WERE FORMED ON THE MOON
R.V.RAMANI
13 MINUTES
-
8.15 - 9.05PM
BALIPEEDAM
LEENA MANIMEGALAI
50 MINUTES
-
-
-
-
-
-